EĞİTİM UYGULAMALARIMIZ

ÇİFT DİPLOMA

Avrupa ve Amerika’da homeschooling (evden eğitim) oldukça yaygındır ve aileler çocuklarını okula göndermek istemezlerse, devletin gözetiminde evden eğitimlerini gerçekleştirip, ulusal sınavlara katılımlarını sağlayabilirler. Bu nedenle liseler ve üniversiteler, kayıt kabul süreçlerini homeschool öğrencilerinin de başvurabilecekleri şekilde düzenlemiş, hatta bazı eğitim kurumları homeschool öğrencilerine öncelik tanımışlardır.

UK Homeschool programı da bu ihtiyaca cevap verebilmek için dünyanın birçok ülkesinde kapılarını yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilere açmış, sağladığı ortaokul ve lise diplomalarıyla öğrencilere dünyanın her yerinde lise ve üniversiteye başvurabilmeleri için İngiliz diplomasına sahip olma ayrıcalığı sunmuştur.

Ortaokul programı 5, 6, 7 ve 8. sınıf düzeylerinde 4 yıl, lise programı ise 9, 10 ve 11. sınıf düzeylerinde 3 yıldır. 12 ve 13. sınıflar İngiltere eğitim sisteminde üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerin, hangi konuda eğitim alacaklarsa, o konuya dair ekstra çalışmalar yaptığı A Level (Advance level-ileri düzey) sınıflarıdır. Bu nedenle UK Homeschool öğrencileri, eğitimlerini 11. Sınıfta tamamlarlar. Ortaokul düzeyi sınıf ortamında bir öğretmenin konu anlatımıyla, lise programı ise online ve bireysel olarak yürütülür.

Öğrencilerin kayıt olduktan sonra programı tamamlamak için 1 yıl süreleri vardır. Öğrenciler dilerlerse programı erken tamamlayıp sınava girmeyi talep edebilirler. Sınav kitapçığı Matematik ve Fen Bilimleri bölümlerinden oluşur ve her bölümde 25 test sorusu bulunur. Sınavlar okulumuzda yapılır ve süresi 3 saattir. Sınavdan sonra test sonuçları bize iletilir ve karne/diploma yaklaşık 1 ay içerisinde İngiltere’den okulumuza gönderilir.

UK Homeschool öğrencilerine her yıl bitiminde karne, programın tamamlandığı son yıl ise karne ve diplomaları birlikte gönderilir. Son yıl ayrıca üniversite başvurusu sırasında kullanabilecekleri bir portfolyo dosyası da gönderilir.

UK Homeschool programına katılan öğrenciler için sunulan bir diğer imkân ise, eğitimlerinin son haftasını İngiltere’de tamamlamaktır.