VEGA OKULLARI BURSLULUK SINAVI

• Ortaokul Bursluluk Sınavı Tarihi : 15 ŞUBAT 2020, Saat:10.00 veya 14.00 (Tercihlidir)
    Lise Bursluluk Sınavı Tarihi : 23 ŞUBAT 2020, Saat:10.00
  • Sınav başvuruları VEGA Okulları kampüslerine bizzat ya da www.vegaokullari.k12.tr web sitemiz üzerinden yapılabilir.
    (Sultanbeyli Kampüsümüz 2020-2021 eğitim yılında Kurtköy’deki yeni binamıza taşınacak olup yeni dönem kayıt görüşmeleri ve bursluluk sınavı başvuruları 'Çamlık, Piri Reis Cad., No:12, Kurtköy' adresindeki bu binada gerçekleşecektir.)
  • Bahçeşehir Kampüsümüzün ardından yeni eğitim yılı itibarı ile Kurtköy kampüsümüzde de bir Anadolu Lisesi hizmete açılacaktır.
  • 4 ve 5. sınıfların sınavı TMFS grubundan 15’er sorudan; 6, 7 ve 8. sınıfların sınavı aynı gruptan 20’şer sorudan; 9 ve 10. Sınıfların sınavı ise Türkçe ve Matematikten 20’şer, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih ve Coğrafyadan 4’er sorudan oluşmaktadır.
  • Sınav süresi 4,5,8 ve 10.sınıflar için 90 dakika; 6,7 ve 8. sınıflar içinse 120 dakikadır.
  • Sınav puanlamasında; ortaokulda 3 yanlış, 1 doğru cevap sayısını; lise kademesinde ise 4 yanlış 1 doğru cevap sayısını azaltır. 4. sınıftan 5. sınıfa geçecek gruplarda ise verilen yanlış cevapların, doğru cevap sayısına etkisi olmayacaktır.
  • Sınav başladıktan sonra, ilk 10 dakika içerisinde sınava gelen adaylar sınava alınır. Sınav süresince zorunlu hâller dışında sınav salonundan çıkılmaz. Hiçbir aday sınav süresi sona ermeden dışarı çıkarılmaz.
  • Ortaokul sınav sonuçları VEGA Okulları tarafından 19.02.2020 Çarşamba günü; Lise sınav sonuçları ise 26.02.2020 Çarşamba günü saat 15:00'dan sonra SMS yoluyla duyurulur.
  • Başvuru sırasında bağış olarak alınan 20TL., İmam Altınbaş Vakfı himayesinde burslu okutulan ihtiyaç sahibi öğrenciler için ayrılan fona aktarılır. Öğrencinin sınavda burs alamaması, başarılı olamaması, burs hakkı kazanması ya da başarılı olması vb. hiçbir durumda bağış geri ödenmez.

Seçilen Sınav

Öğrenci Bilgileri