KAMPÜSLER

LİSE

VEGA Okullarının Lise kademesindeki hedefleri nelerdir?

VEGA Bahçeşehir Anadolu Lisesinde hedefimiz; bir yandan ülke gerçekleri doğrultusunda öğrencilerimizi üniversite sınavlarına güçlü bir biçimde hazırlarken öte yandan dâhil olduğumuz yurtdışı değişim programları ile öğrencilerimizin farklı kültürlere, farklı açılımlara dair vizyonlarını geliştirmelerine destek olmayı hedefliyoruz. Geleceği adına elindeki tüm seçeneklerin farkında olan, tüm bu seçenekler için hazırlığı tam, eğitim sürecinde ilgi ve yetenek alanları da desteklenmiş tam donanımlı gençler yetiştirmektir.

VEGA Anadolu Lisesinde öğrencileri üniversite sınavlarında başarıya taşıyacak ne gibi çalışmalar yapılıyor?

VEGA Okulları "Normal şartlar altında herkes her şeyi öğrenebilir; ancak herkes farklı şekilde öğrenir!" şeklinde özetlenebilecek 'Öğrenme Stilleri'ni benimsemiş bir eğitim kurumudur. Okulumuza adım atan her öğrencinin önce öğrenme stilini (görsel, işitsel, dokunsal ya da kinestetik) uluslararası bir testle tespit eder, öğretim süreçlerimizi öğrencilerimizin öğrenmedeki farklılıklarını dikkate alarak yapılandırırız. Böylece tüm öğrencilerimiz için maksimum öğrenme ortamı sağlarız.

Lisemizde ayrıca ilk yıldan itibaren öğrencilerimize bir mentor öğretmen bire bir danışmanlık yapar. Mentor Öğretmenlik Sistemi aracılığıyla öğrenciler çalışma alışkanlıklarını kişisel özellik ve ihtiyaçlarına en uygun olacak şekilde düzenlemeyi, gelişimlerini belirli aralıklarla mentoru ile birlikte değerlendirerek eksikleriyle ilgili gereken önlemleri almayı öğrenir.

Üniversiteye Giriş Sınavı hazırlıklarımız da 9. sınıftan itibaren başlar. Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan özel bir programla desteklenen süreçte öğrencilerimizin derslerde edindiği kazanımlar düzenli bir sınav programı ile değerlendirilir. Öğrencilerimiz özel seçilmiş sorulardan oluşan "Gelişim İzleme Sınavları" ve deneme sınavları ile ulusal sınavlara güçlü bir şekilde hazırlar. Herhangi bir konuda öğrenme eksiği tespit edilen öğrenciler için ek çalışma ortamları sağlanır. TYT ve AYT’ye özel hazırlık programımız, hafta sonu etütlerimiz ile desteklenir ve böylece başarı öğrencilerimiz için kaçınılmaz hale gelir.

VEGA Bahçeşehir Lise programda yabancı dile ne kadar önem veriliyor?

Günümüzde evrensel dil olan İngilizceye hâkim olmayan bir gençlik düşünmek mümkün değil. Bu nedenle lise hazırlık sınıflarımızda haftada 27 saat İngilizce eğitimi veriyor ve öğrencilerimizin yabancı dil gelişimlerini okul içi ve okul dışı çeşitli faaliyetlerle de destekliyoruz. Yurt dışı lise değişim programlarıyla öğrencilerimize farklı ülkelerde eğitim alma ve İngilizceyi yaşayarak deneyimleme imkânı sunuyoruz. Liseyi bitiren öğrencilerimizin üniversitelerin hazırlık sınıflarını kolayca atlayabilmeleri ya da yurt dışındaki üniversitelere başvurularını kolaylaştırabilmek için onları TOEFL ve IELTS Sınavlarına yönlendiriyor, bu sınavlarda başarılı olabilmeleri için onları özel bir programla destekliyoruz. Lisemizde eğitimi verilen 2. yabancı dil ise Almancadır.

VEGA Anadolu Lisesinin Kardeş Kurum Altınbaş Üniversitesi ile eğitimde işbirliği var mı?

VEGA Okulları olarak eğitimde hep daha iyisini yapmak için durmadan çalışıyoruz. Altınbaş Üniversitemizin desteği de bizi eğitimde öne çıkaran unsurlardan biri. Öğrenci ve veli seminerlerimize üniversitemizin akademik kadroları etkin bir destek sunuyor. Aynı şekilde öğretmenlerimiz için çok önemsediğimiz mesleki eğitimler için de üniversitemiz tüm imkânlarıyla arkamızda. Üniversite bünyesinde akademik danışmanlar tarafından 'Kariyer Elçileri' olarak yetiştirilen üniversite öğrencilerinin geliştirdiği 'Kariyer Planlaması Destek Programı' bu yıldan itibaren lise öğrencilerimizle buluşturulacak. Ayrıca üniversitemiz öğretmen ve velilerimize özel, avantajlı yüksek lisans, doktora imkânları sunarak da VEGA Ailesinin gelişimine de büyük destek sağlamaktadır.

VEGA Anadolu Lisesinin, öğrencilerine akademik çalışmaların ötesinde sunduğu imkânlar nelerdir?

Spor, tüm öğrencilerimizin hayatına katmayı önemsediğimiz değerli bir aktivitedir. Şimdiye dek; tenis, yüzme, voleybol, hentbol, basketbol ve paintbol branşlarında okul takımlarımızı kurduk. Takımlarımız ilk yıldan itibaren yurt içi ve yurt dışı turnuvalara katılmaya başladılar. Önümüzdeki yıllarda bu seçenekleri çoğaltmak ve her öğrenciyi seveceği bir sporla bir araya getirmeyi planlıyoruz. Aynı şekilde müziğe ilgi ve becerisi olan öğrencilerimizi piyano, keman, gitar ve yan flüt seçenekleri ile buluşturarak onlara kendilerini ifade edebilecekleri bir dili daha -müzik dilini- kazandırmayı önemsiyoruz. Yine "geleceğin dili" olarak tanımlanan kodlama-robotik derslerimiz ile öğrencilerimizin endüstri 5.0’a hazır bireyler olarak yetişmelerine destek veriyoruz.

VEGA Anadolu Lisesinin gelecek hedefleri nelerdir?

Gençlerimizi geleceğin dünyasında söz sahibi yapacak kaliteli eğitimi yaygınlaştırmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu nedenle okullarımızın sayısını kontrollü bir büyüme dâhilinde artırmayı planlıyoruz. Amacımız kampüs sayımızı ve eğitimin standartlarımızı her geçen yıl daha da yükselterek, holdingin diğer sektörlerde elde ettiği liderliği eğitim sektöründe de yakalamak. Bu hedefe ilerlerken, hızla değişen günümüz dünyasında VEGA Ailesinin tek değişmezi her zamanki gibi Atatürk’ümüzün rehberliği olacaktır.