UZAKTAN EĞİTİM

TEKNOLOJİ EĞİTİMİ

Okulumuzda dersimizin ismi teknolojiyle üretim. Dersimiz kapsamında günümüzde oldukça popüler olan teknolojilerden Yapay Zekâ, 3 Boyutlu Tasarım ve baskı alma süreçleri, Mobil uygulama geliştirme, elektronik kodlama, nesnelerin interneti gibi kavramlar öğretilmektedir.

Vega Okullarında öğrenilen teknolojileri üretim süreçlerinden geçerek ürüne dönüştürmektir asıl olan. Öğrencilerimiz hazır robot parçalarını birleştirmezler. Bütünsel olarak hayatında kullanacakları ürünler geliştirirler. Teknolojiyi sadece tablet ya da bilgisayar başında kullanmayız. Bazen botanik bahçesinde kendi ektikleri bitkiyi kendi kendine sulayan bir saksı geliştirirken bazen de ayağı kırılmış bir sokak hayvanına 3 boyutlu yazıcıdan ayak desteği modelleyebilirler. Öğrencilerimiz aynı zamanda öğrendikleri teknolojileri insanlara aktarırlar. Okulumuzda yapılan eğitmen eğitimlerine katılan öğrencilerimiz eğitmen sertifikası alarak, çevresindeki insanlara gönüllü olarak eğitim verir.

Teknoloji okulumuz üretimin bir parçasıdır. Bazen sağlık alanında bir teknoloji, bazen tarım alanında, bazen uzay biliminde bazense sosyal sorumluluk alanında bir teknoloji geliştirirler. Öğrencilerimizin ürün geliştirme süreçlerinde prototipleme yaparken sadece kodlama ve teknoloji bilgisinin değil aynı zamanda el becerilerinin de gelişmesini önemsiyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimiz öğrendikleri teknoloji topluma fayda sağlamak için kullanırlar.