EĞİTİM UYGULAMALARIMIZ

ÜRETİM DÖNGÜSÜ

Vega Üretim Döngüsü öğrencilerimizin yaşam becerilerini odak noktası alan bir modeldir. Öğrencilerimizin hayatında eğitimden üretime uzanan bir köprüdür. Bu köprüyü oluşturan her taş okulumuzdaki eğitimi oluşturan bütün disiplinleri simgelemektedir. Vega Üretim döngüsü modeliyle öğrencilerimiz matematikten sanata, sanattan edebiyata, edebiyattan teknolojiye birçok disiplinde öğrendiği bilgiyi birleştirmeyi öğrenir.

Okulumuzda eğitimin bir ekip işi olduğuna inanılır. Öğrencilerimiz yaşamı boyunca kullanacakları bilgilerin yanında beceriler de kazanır. Matematik konusunda öğrendiği bilgiler ile sadece soru çözmez ahşaptan kendi mobilyasını yapar ya da fizikte öğrendiği elektrik bilgisi ile kendi odasının ampülünü değiştirebilir veya tüm bu bilgilerle yeni bir makine icat edebilir.

Öğrencilerimiz eğitim haytaları boyunca birçok beceri elde ederler. Edindikleri her bir beceri bir sonraki öğrenimine olumlu katkı sağlar. Daha sonra öğrendiklerinin; eğitimden üretime geçmesini bekleriz.

Eğitim aldığımız sıralamaya baktığımızda ilkokulda aldığımız eğitimde okuma yazma becerisi, arkadaşlık kurma ve temel eğitimler hepsini de hayatımızın farklı alanlarında kullanırız. Ortaokul yaşlarımızda aldığımız eğitimi düşündüğümüzde eğitimin hayatımıza yansıması ilkokula göre daha azdır. Ülkemizi kimliğimizi coğrafyamızı öğreniriz. Lise ye geldiğimizde aldığımız eğitime baktığımızda ise hayatımıza olan yansımasının daha az olduğunu görürüz. İşte bu eğitimin daha etkin kullanılmasını sağlamak ve öğrencilerimizi hayatın içindeyken eğitmeyi ve bu süreçte yaparak yaşayarak deneyerek öğrenmelerini hedefleriz.

Bu amaçla da proje tabanlı öğrenme ortamları sağlayarak; öğrencilerimiz suyun kaynamasını çayını demlerken, matematikte açıları kendi mobilyasını yaparken, teknolojiyi kendi akıllı sulama sistemini geliştirirken, biyolojiyi ise kendi bitkisini ekip yetiştirirken öğrenirler. Bir ürün ortaya çıkarmak için tüm alanlardan destek almak zorunda kalır. Böylece tam öğrenme gerçekleşir. Vega Üretim Döngüsünde eğitim, öğrencinin yaşamında kendisini gerçekleştirmesidir. Üretmektir, iş yaparken öğrenmektir ve hayata tamamen hazır olmaktır.