UZAKTAN EĞİTİM

Vega’da Uzaktan Eğitim

Vega Okullarında uzaktan eğitim, haftalık 40 ders saati üzerinden müfredattaki tüm konular eksiksiz işlenmeye devam eder. Zoom Programı kullanılarak işlenen derslerimizde öğretmenlerimiz ekran paylaşımlarını aktif olarak kullanır ve öğrencilerin de kullanmasını sağlar.

Esas olanın takip olduğu uzaktan eğitim sürecinde; derslerimiz başladığı anda öğretmenlerimiz yoklamalarını müdür yardımcılarına iletir ve müdür yardımcılarımız derse katılmayan öğrenciye ulaşarak derslere katılmasını sağlar.

Yüz yüze eğitimin devam ettiği günlerde uzaktan eğitimi tercih eden öğrencilerimiz için hibrit eğitim uygulaması sağlanmaktadır; tüm sınıflarımıza kamera ve ses sistemi donanımı kurulmuş ve böylelikle hem okulumuzda yüz yüze eğitim alan hem de evde kalmayı tercih eden öğrencilerimizin eğitimde eşit olarak devam etmesi sağlanmıştır.

Uzaktan eğitimde kullandığımız çevrimiçi platformlar şunlardır:

• Zoom
  • EducatHub
  • Sebit Vcloud
  • Raunt
  • Morpa Kampüs
  • K12 Yönetim Sistemi
  • Highlights Library

Zoom

Zoom; akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayarı, PC, telefonlar gibi araçlar ile video ve sesli konferans, telefon sistemi, sohbet ve web seminerleri hizmeti sunan bir iletişim uygulamasıdır.

Vega Okullarında çevrimiçi derslerimiz, tüm kademelerde Zoom programı kullanılarak süre ve bağlantı sınırlaması olmadan yapılmaktadır.

EducatHub

EducatHUB, öğrencilerin yaratıcılıklarını keşfedecekleri dersleri kendi öğretmenleri mentörlüğünde sınıflara taşımak amacıyla kurulan bir platformdur. Kendi alanında uzman öğretmenler tarafından hazırlanan bir müfredatı bulunan HUB’ı platformu, bu müfredatları sınıfında kullanan öğretmenlere içeriği düzenleme/farklılaştırma ve kendi tecrübelerini öğrencilerle paylaşmasına izin veriyor.

EducatHUB ile öğrencilere Robotik, Kodlama ve STEM alanlarında keşfetmeyi ve araştırmayı sevdiren, uygulama amaçlı içeriklerle öğrenmeyi kalıcı hale getiren, problemlere etkin çözümler üretmeyi hedefleyen anaokulundan liseye kadar bir eğitim modeli sunuyoruz.

Sebit Vcloud

Yeniçağın eğitim anlayışı, zaman ve mekân bağımsız her ortamda öğrenme fırsatları yaratırken, öğrenmeyi sınıf duvarlarının dışında da sürdürülebilir hale getiriyor. Yeni nesil öğrenme ortamlarında öğrenciler, artık sadece akademik başarılarıyla değil, sosyal yetkinlikleriyle de bütünsel olarak değerlendiriliyor.

Eğitim ortamını hızlı bir şekilde dönüştürmek için tasarlanan Türkiye’nin ilk "Yeni Nesil Eğitsel Paylaşım ve İş Birliği Platformu" Sebit VCloud, sayesinde ortaokul kademesinde eğitim gören 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerimiz kişiselleştirilmiş bir eğitim yaklaşımıyla sürece katılırlar. İş birliği ve iletişim odaklı öğrenme ortamlarında, sosyal ve akademik birikimlerini geleceğe taşıyarak başarılı olurlar.

Raunt

Üniversiteye hazırlık, öğrencilerimizin eğitim yaşamlarında en çok desteğe ihtiyaç duydukları, zorlu bir dönemdir. Bu dönemi kolaylıkla yaşayarak hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak bir üniversiteye hazırlık ürünü olan Raunt ile öğrencilerimizin ve velilerimizin yanınızdayız.

Kullanıcılarının adım adım öğrenerek ders çalışmalarını sağlayan ve onları her aşamada yönlendiren bu kapsamlı platformu, öğrencilerimizin eğitim yaşamını kolaylaştırmak için detaylı araştırma geliştirme çalışmalarının ardından eğitim içeriklerimiz ile bütünleştirdik.

Bir Türk Telekom Grup Şirketi ve eğitim sektörünün öncü ismi Sebit, firmasının 30 yılı aşkın eğitim teknolojileri birikimimizle geliştirdiği Raunt, Türkiye'nin ilk ve tek kişiye özel üniversiteye hazırlık çözümüdür. Çocuğunuza yalnızca üniversiteyi değil, hayalindeki üniversite ve bölümü kazandırma hedefi ile yola çıkmıştır.

Morpa Kampüs

Morpa Kampüs, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ve öğretmenlerine derslerde destek olmak için hazırlanmış, MEB müfredatına uygun, binlerce içeriğin yer aldığı bir platformdur.

Bu sistemle öğretim programlarına göre öğrenci gelişimleri; öğretmenler ve üye öğrencinin velisi tarafından izlenebilmektedir. Okul yöneticileri ise okullarındaki öğretmenlerin çalışmalarını ve öğrencilerin başarı durumlarını takip edebilmektedir. Bunların yanında öğretmenler sınıflarındaki öğrencilerin kazanımlara uygun gelişimini ayrıntılı raporlarla izleyebilir, öğrencileriyle ya da zümredeki diğer öğretmenlerle içerik paylaşımlarında bulunabilmektedirler.

Vega Okullarında Morpa Kampüs ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri, sınıf ve branş öğretmenleri, okul yöneticileri ve üye öğrencilerin velileri tarafından kullanılmaktadır.

K12 Yönetim Sistemi

K12NET eğitim sistemi içerisinde yer alan tüm yönetici, çalışan, öğretmen, öğrenci ve velilerin dâhil olduğu tüm paydaşları tek bir çatı altında birleştiren kurumsal bir Öğrenci Bilgi Sistemidir. Veli K12NET Eğitim Sistemi’nden öğrencisi ile ilgili bilgilere, öğrencide kendisi ile ilgili bilgilere erişebilmektedir.

K12net Öğrenci Bilgi Sisteminde aşağıdaki başlıklara erişilebilmektedir:

• Öğrenci Devamsızlıkları,
  • Öğrencinin Katıldığı Etütler,
  • Öğrencinin Aldığı Dersler,
  • Öğrencinin Sınav Tarih ve Notları,
  • Öğrencinin Sağlık Durumu,
  • Öğrencinin Servis Bilgisi,
  • Öğrencinin Kulüp Dersleri,
  • Öğrenci Ders Devamsızlıkları,
  • Etkinlik Takvimi,
  • Öğrencinin ödevlerini,
  • Öğretmenden gelen mesajlar hakkında bilgi edinebilir ve öğretmene mesaj gönderebilirsiniz.

K12net Öğrenci Bilgi Sistemi’ni cep telefonunuza veya tabletinize yükleyebilirsiniz.

Uygulamaya ulaşmak için, App Store’a veya Google Play Store’a K12net Mobil yazıp aratabilirsiniz.